Big Borcam tarifinde Kıbrıs Tatlısı tarifine başladığınızda öncelikle suyu soğumaya şerbeti hazırlanır, tüm malzemeler bir tencereye konur ve orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynayınca on dakika kaynatılarak kısılır ve soğumaya bırakılır.
Yumurta, şeker ve yağ bir karıştırma kabına alınır ve mikser ile iyice çırpılır. Yumurtanın sarısı değişince bir çırpma teli ile süt, yağ eklenir, kalan malzemeler unla yağlanmış büyük dikdörtgen kaplara dökülür.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında bıçak batırılırsa altın rengi olana kadar pişirilir ve temiz, pişmiş olarak çıkar.
Pişen tuzun üzerine soğuk su dökülerek soğumaya bırakılır.
Tatlı soğurken bir tencereye krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeler konulur, orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir, kremanın üstü kapatılır ve vanilya eklenip karıştırılır. Sıcak olması beklenir, donmaya yakın sıcakken üzerine krem şanti toz olarak ilave edilir ve mikser ile beş dakika çırpılır.
Soğuk tuzun üzerine dökülür ve oda sıcaklığına gelince bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün dilediğiniz gibi süslenip servis edilir.
Büyük borcumda Kıbrıs Tatlısı hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]