En İyi Köfte Tarifi Patlıcan Kebabı

Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman bölgelerinde yaz aylarında oldukça popüler olan bir kebap çeşididir.

Silah denilen kıyma kullanılır. Odun fırınında yapılır.

Köfteler ve patlıcanlar çiğ tepsiye dizilir. Evet, odun ateşinde pişirildiği için lezzetlidir. Hemen söyleyelim, bu lezzeti ev pastanelerinde bulmak zor. İşte tarifimde biraz damak tadımı yakaladım.

Patlıcanları soyup tuzlu suda beklettim. Sonra yıkayıp kuruttum. Bir santim kalınlığında kestim. Lezzet hilesi ise fırça ile yağlayıp ızgara modunda her iki tarafına da sürmem.

Onlar soğurken patatesleri, domatesleri elma dilimleri ve biberleri halka halka doğradım. Yuvarlak payet kullanacağım için ortada güzel bir dönüş sağlıyor ve lezzet katıyor.

Eti hazırlayıp dinlenmeye bıraktım. Yuvarlak yassı köfteler yaptım. Köfteleri aynı tavada bir fırça ile kaplayıp ısıttım. En çok sevdiğim şey ip atlamak..

Köfte olarak patlıcan sipariş ettim. Ortasına patates ve domates dilimlerini koyuyorum. biber serptim. Yağı bir kez fırça ile sürdüm. Salça ve tuz ekleyip bir bardak su ile açtım. Üzerine döküp tepsiyi kapattım ve 45 dakika 180 derecede açıp on beş dakika beklettim. biraz kızarttım.

Lezzetli patlıcan kebabı hazır. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın