Kek, Türk mutfağında sevilen bir lezzettir. Ayrıca çay ve kahve için en iyi atıştırmalıktır. Kek hazırlamak her zaman kolay, lezzetli ve kolay bir atıştırmalık olmuştur. Ayrıca tuzludan tatlıya, meyveden havuca kadar birçok farklı tarif var.
Sunacağımız kek tarifi cevizli! Üstelik süt yok, yağ yok ve kabartma tozu yok. Üstelik 30 dakikada hazır! Afiyet olsun şimdi…
Dersler
- 6 yumurta
- 4,5 su bardağı şeker (kahve fincanı)
- 4,5 su bardağı un
- 1 portakal
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 su bardağı ceviz
yapılışı
İlk önce cevizleri öğütücüde öğütün.
Portakal kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
Büyük bir kapta yumurta ve toz şeker ekleyin. Mikser ile köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından unu, portakal suyunu ve kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin. Yumuşayınca ceviz içi ekleyin ve 2-3 dakika daha çırpın.
Kek karışımını yağlanmış kalıba dökün. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.