Enfes lezzette misvak kebabı

Nefis bir köfte tarifi için malzemeler

  • 7-8 adet büyük uzun patlıcan

içeri

  • 500 gram Dana Atti
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yeşil biber
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz

Patlıcanı kızartmak için.

  • Sebze yağı

üzerine;

  • Doğranmış domates, biber

Nefis bir etli misvak kebabı tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle etleri küçük küçük doğrayalım ve tavaya alıp sıvı yağı ilave edip kızartalım.
  2. Bir yandan soğanı ve sarımsağı küp şeklinde doğrayıp ekliyoruz.
  3. Kavururken biberi de doğrayıp ilave edelim ve güzelce kavuralım.
  4. Ardından domatesleri soyup doğrayın, ekleyin ve biraz daha kavurun.
  5. Hamuru ekleyelim, kızartalım, son olarak tüm baharatları, tuzu ekleyip biraz daha kavuralım, altını kapatalım.
  6. Eti çok küçük parçalara ayıralım ki çabuk pişsin ve tabakta çok büyük ve sert olmasın.
  7. Ardından patlıcanı yıkayıp kabuklarını soyup uzunlamasına keselim tavadaki yağa hepsini koyup ısınınca patlıcanı biraz kızartalım.
  8. Kızaran patlıcanları kağıt havlu serili tepsiye alalım.
  9. İki adet patlıcanı olumlu işaret koyalım ortasına hazırladığımız kıymayı koyup etin uçlarını etin üzerine toplayıp bohça şekli verelim ve ortasına kürdan batıralım.
  10. Üzerine doğranmış domates ve biberleri koyup bu şekilde yapalım.
  11. Fırın tepsisine alalım yumuşadıktan sonra salçalı sosu yapmak için 1 yemek kaşığı salça, 1 buçuk su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı pul biber, biraz tuz karıştırıp dökelim üzerinde.
  12. 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişirelim.

Gerçekten çok lezzetli oldu ben çok beğendim denemek isteyenler şimdiden afiyet olsun 🥰🥰🥰.

Resimli lezzetli et kebabı tarifi ile kürdan

  • a
  • börek tarifi
  • etim
  • kebap
  • kürdan
  • lezzet:
  • Lezzetli
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Seni Kebap

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın