Enginar Kalbi Salatası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Tarifler bölümünüz için Restaurant Rejans’tan gelen çok güzel bir tarif. Hemen düzenledim ve yayınladım.

yaz aylarında Rejans’ın misafirlerine özel; Hazırlanan salata çeşitlerini lezzetin, hafifliğin ve şıklığın simgesi olarak menüsüne aldı.

bunlardan biri olan enginar göbeği salatası; Marine edilmiş enginar göbeği ve Parmesan peyniri yapraklarıyla hazırlanan bu enfes lezzet; Çeri domates, yeşillik, kruton ve grissini ile muazzam bir şıklığa dönüşerek misafirlere ikram edilir. Fiyatı sadece 14 TL olan bu salata sadece yaz aylarında servis edilecek.

www.rejansrestaurant.com

Enginar kalbi salatası tarifi için malzemeler

Bir kutu konserve enginar kalbi
5 çeri domates
1 salatalık
1 paket akdeniz sebzesi
100 gram parmesan peyniri
zeytin yağı,
Yarım limon suyu
Süslemek için kruton ve grissini
tuz

Yapılışı:

1- Akdeniz sebzelerini 1-2 su ile yıkayın ve süzülmeye bırakın.
2- Enginar kalplerini kavanozdan çıkarıp süzün.
3- Domates ve salatalıkları yıkayın ve dilimler halinde kesin.
4- Servis tabağının ortasına önce sebzeleri alın, ardından 1 enginar kalbi, 1 dilim salatalık ve 1 dilim domatesi resimdeki gibi dizin.
5- Zeytinyağı ve limon suyunu salatanın üzerine gezdirip tuzunu ekleyin.
6- Son olarak ince ince dilimlenmiş Parmesan peynirini ekleyin. Kruton ve grissini ile süsleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın