Baharın gelişini iliklerinize kadar hissedeceğiniz, hem gözünüze hem kulağınıza hitap edecek enfes bir tarifim var – Gökova pazarından taze taze aldığım enginarlı ve bebek kuşkonmazlı efsane bir makarna oldu. Enginar sosunu hazırlarken kullandığım taze bezelye ayrı bir lezzet kattı.
Makarna severlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif 🙂
Aşk…
Phillies Makarna İşbirliği
İçerik Tablosu
Enginar soslu bebek kuşkonmazlı makarna için malzemeler
Kalem içinde yarım kutu Philly’s makarnası 2 litre tuzlu su
Enginar sosunu hazırlamak için:
2 kase taze enginar ½ orta boy soğan 1 diş sarımsak ¼ su bardağı haşlanmış bezelye Limon suyu Tuz
Servis için:
1/2 demet bebek kuşkonmaz 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye dereotu limon kabuğu rendesi
Bebek kuşkonmazlı enginar soslu makarna nasıl yapılır?
1. Doğranmış soğanı zeytinyağında hafif şeffaflaşana kadar kavurun.
2. 4 parçaya bölünmüş enginarları ve içindeki bezelyeleri ekleyin. Limon suyu ve suyu ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
3. Yavru kuşkonmazı bir kevgir yardımıyla tencerenin üzerine koyun, kapağını kapatın ve buharlaşmasına izin verin.
4. Pişen kuşkonmazı bir kenara ayırın ve enginarları blenderdan geçirin, gerekirse biraz su ekleyerek kremsi bir kıvam elde edin.
5. Filizlenen kalem makarnayı haşlayıp süzün. Enginar sosuyla karıştırıp servis tabağına alın.
6. Kuşkonmaz, yeşil bezelye, dereotu ve limon kabuğu rendesi ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]