Merhaba sevgili arkadaşım,
Son zamanlarda enginarla aramızdaki bağ kuvvetlenmeye başladı 🙂 Okuduğum kadarıyla sindirim sistemi, karaciğer ve özellikle mide için çok faydalı. Faydası ve zamanında olması nedeniyle haftada 1-2 kez soframızda bulundurmaya çalışıyorum. Bu hafta marketten aldığım enginarla salata yapmayı düşünürken aklıma bu tarif geldi. Patatesle iyi gider.
Pratik bir salata ve ızgara et ile vakit kaybetmeden lezzetli bir menü hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız iç patateslerin büyüklüğüne göre değişse de iki enginarı daha dolduracaktır. Tabii ki patates püresine damak tadınıza göre farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
Farklı enginar tariflerine göz atmak isteyenler daha önce yaptığım listeye göz atabilirler.
Aşk…
İçerik Tablosu
Enginar kasesinde sebze püresi tarifi için malzemeler
- 4 adet enginar (soyulmuş) Haşlamak için su Tuz Yarım limon
Püreyi hazırlamak için:
- 1 adet iri boy tatlı patates 1 çay bardağı konserve garnitür (havuç, bezelye, patates) 1 yemek kaşığı tereyağı veya tuz, zeytinyağı, karabiber 1 diş sarımsak 1 adet soğan sapı, taze dereotu
Enginar tenceresinde sebze püresi tarifi nasıl yapılır?
Enginarları bir parmak geçecek kadar su ekleyerek tencereye alıyoruz. Tencereye yarım limonun suyu ve tuzu ekleyip 10-15 dakika enginarlar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Patatesleri yıkayın ve kumu çıkarmak için fırçalayın ve bir çatalla üzerlerine delikler açın. Mikrodalga fırına koyun ve en yüksek wattta 10 dakika pişirin. Enginar ve patatesler haşlanırken sarımsağı ezin, soğanı ve dereotunu ince ince kıyın. Sırları süzün, suyla yıkayın, tekrar süzün ve bir kenara koyun. Kızan patatesleri fırın eldiveni ile alıp kaşık yardımıyla bir kaseye alın. Yağ, tuz ve karabiberi ekleyip çatalla ezin. Hazırlanan sebzeleri ekleyin, süsleyin ve karıştırın. Haşlanan enginarların suyunu süzüp servis tabağına alın. Püreyi dondurma kaşığı ile paylaştırın. Son olarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]