Enginar ve maş fasulyesi salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

O kadar sıcak ki ağır yemekler yerine hafif ve pratik salatalar ilk tercihim oluyor. Doyurucu baklagil salataları özellikle favorim. Daha önce sizlerle Maş Fasulyesi Beyaz tarifini paylaşmıştım. Enginar ve maş fasulyesi salatası kesinlikle lezzetli 🙂

Dilerseniz bu salataya ekşi veya sirke de ekleyebilirsiniz. Taze fesleğen de ekleyebilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Enginar ve maş fasulyesi salatası tarifi için malzemeler

    1 su bardağı maş fasulyesi (bir gece önceden ıslatılmış) 2 kase taze enginar 10-12 küçük domates 1/4 demet maydanoz 10-15 taze nane yaprağı 7-8 dal dereotu 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu tuz

Enginar ve maş fasulyesi salatası tarifi nasıl yapılır?

Maş fasulyesini yıkayıp orta ateşte üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ile haşlayın (arada bir çıkarıp yumuşayıp yumuşamadığına bakın, yaklaşık 15-16 dakika yeterli). Başka bir tencerede enginarların üzerini geçecek kadar su ilave edip yarım limonun suyunu ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Fasulyeler haşlanırken yıkadığınız maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince kıyın. Domatesleri iki parçaya kesin. Haşlanmış enginarın suyunu süzün ve küp şeklinde doğrayın. Haşlanmış fasulyeleri süzün, soğutun ve ince doğranmış malzemeleri geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Salatanın üzerine zeytinyağı, tuz ve limon suyu serpip, maş fasulyelerini ezmeden tekrar karıştırın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın