Enginarlı pide hamurunu yapmaya başlayalım. Maya ve toz şekeri suda eritin. Un ve tuzu bir karıştırma kabına alıp mayalı suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Nemli bir bezle örtün ve mayalanması ve kabarması için bir saat bekletin. Bu arada iç harcı hazırlamaya başlayalım. Bunun için küp küp doğradığınız tavukları sıvı yağda suyu gidene kadar kızartalım. Doğranmış domates ve doğranmış biberleri ekleyip 2-3 dakika kavurun. Ocaktan alıp karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Mantarları limonlu suda 15 dakika haşlayıp suyunu süzün. Enginarları küp şeklinde kesiyoruz. Tüm malzemeleri karıştırıp bir kenara alalım.Hamurun üzerine portakal büyüklüğünde parçalar koparıp un ile yuvarlayalım ve istediğimiz şekli verelim. İçine hazırladığımız çamuru yayalım, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kekik veya biber serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Enginar sevenler mağlup olmaz enginarlı pidemiz hazır.Fırından çıkardığımızda kenarlarına tereyağı sürerek sıcak olarak servis edelim.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]