Merhaba sevgili arkadaşım,
Siz bu yazıyı okurken ben çoktan güneye gitmiş olacağım 🙂 Yanlış hatırlamıyorsam sizinle oradan Cuma günü için bir tarif paylaşmak istiyorum. Mevsimin en güzel sebzelerinden biri olan enginar pilavın yanına bence çok yakışıyor. Ben genelde enginarları limonlu suda haşlayıp soğanla birlikte soteleyip tatlandırdıktan sonra pirinci soteliyorum. Böylece pirincin terazisi bozulmaz ve aroması tam kıvamında kalır.
Dereotunu pirinç mayalandıktan sonra eklemek önemlidir, bu daha taze bir tat verir ve dereotunun daha yeşil görünmesini sağlar.
Daha önce pirinç pilavı yapılışının püf noktalarını yazmıştım. Şimdi video ekledim 🙂 Pilav yapım püf noktalarıma buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Enginarlı pilav tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı pirinç 1,5 su bardağı sıcak et suyu veya 1,5 su bardağı sıcak su + 1 et suyu 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük kuru soğan 2 adet soyulmuş ve haşlanmış enginar Dereotu
Enginarlı pilav tarifi nasıl yapılır?
Pirinci yıkayın ve ılık tuzlu suda 10 dakika dinlendirin. Pişirmek için soğanı yemeklik doğrayın, haşlanmış enginarı küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alın, soğanı ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Enginarları ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Süzülmüş pirinci ekleyin ve hafif şeffaf hale gelinceye kadar soteleyin. Sıcak suyu tencereye ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatın. Önce orta ateşte göz göz olana kadar pişirin, göz göz olunca altını kısın ve suyu bitene kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Kıyılmış dereotu ekleyin, karıştırın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]