Erik reçeli tarifi malzemeleri
- 2 kilo Eric
- 1 kilo toz şeker
- 1 çay kaşığı su
- 5-6 karanfil
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
Erik reçeli tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Şeftali çekirdeklerini ya dörde bölelim ya da 2 katı kadar şekerin yarısını çekmecemizin altına koyalım.
- Üzerine eriğimizi koyalım.
- Bir yemek kaşığı sirke ve kalan toz şekere karanfilleri ekleyelim.
- Bir su bardağı su ekleyelim.
- 150 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 40-45 dakika pişirelim. Dilerseniz ocakta veya tencerede kısık ateşte pişirebilirsiniz.
Fotoğraflı erik reçeli tarifi
Erik Reçeli yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]