medyauzmani.com

Erik reçeli

Erik reçeli tarifi malzemeleri

  • 2 kilo Eric
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 çay kaşığı su
  • 5-6 karanfil
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
Erik reçeli tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Şeftali çekirdeklerini ya dörde bölelim ya da 2 katı kadar şekerin yarısını çekmecemizin altına koyalım.
  2. Üzerine eriğimizi koyalım.
  3. Bir yemek kaşığı sirke ve kalan toz şekere karanfilleri ekleyelim.
  4. Bir su bardağı su ekleyelim.
  5. 150 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 40-45 dakika pişirelim. Dilerseniz ocakta veya tencerede kısık ateşte pişirebilirsiniz.

Fotoğraflı erik reçeli tarifi

Erik Reçeli yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın