Merhaba sevgili arkadaşım,
Tarifi bekleyenler olduğu için ve üzerine ev yapımı erik suyu koymak pratik olacağı için bugün Erik Marmelatı yazıp paylaşmanın uygun olacağını düşündüm.
Hafta sonu imkanı olanlar toplamda bir saatte hem erik suyunu hem de reçelini yapabilirler.
Erik suyu için 1 kilo erik kullandık ve buradaki tarife göre hazırladık. Kalan posayı hazırlanan sudan 5 dakika süzdükten sonra aynı tencereye henüz sıcakken koyarak marmelatı 15 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Sıcak hamur, şekeri hızla eritir. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırmanız gerekiyor. Sadece limon suyunu ekleyin, karıştırın ve ardından blenderdan geçirin. Kabuklarını ayırmak için süzgeç kullanmıyorum, bu yüzden rengi çok daha iyi.
Ayrıca karanfilleri de erikler kaynarken içine koyduğumuz için fazladan eklemeye gerek kalmıyor çünkü posa tüm aromayı çekiyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Erik reçeli tarifi için malzemeler
- 700 gr erik posası (tarifi kuru erik suyunda) 2 su bardağı toz şeker (340 gr) yarım limonun suyu 1-2 adet kuru karanfil (ben kuru erik suyunda kullandığım için kullanmadım)
Erik reçeli tarifi nasıl yapılır?
Süzülen ılık şeftalileri tencereye alın. Üzerine pudra şekerini ekleyip ocağa alın. Orta ateşte koyulaşana kadar 12-13 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin, karıştırın ve bir dakika daha kaynatın. Uzun süre saklayacaksanız sıcakken kavanoza koyun, ağzını sıkıca kapatın ve masanın üzerine ters çevirin. (Bu şekilde vakumlanır ve buzdolabının dışında saklanabilir) Kısa sürede (1-2 ay gibi) tüketecekseniz tencerede soğutup kavanozlara koyun ve buzdolabında saklayın. ağzı kapalıyken.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]