medyauzmani.com

Erikli Kek (Tatlı) – Tatlılarım

Temaya sahip olmanın lezzetli bir yolu olduğunu söylemek istedim çünkü yemeye çalıştığınızda anlayacağınız bir lezzet. Yumuşak olmak da benim için iyi ve önemli.

Nefis Kuru Üzümlü Kek Tarifi için önce yumurta ve şekeri 8-10 dakika çırpın. Pürüzsüz olana kadar çırpın.

Daha sonra yağı ve portakal suyunu kek hamuruna dökün ve karıştırın. Daha sonra un ve kabartma tozunu alıp hamura ekleyin.

Son olarak doğranmış kuru erik (veya şu an elinizde ne varsa, kuru üzüm vs) ve doğranmış portakal kabuğunu ekleyin.

Ayrı bir yüzeyle yağlanmış ve biraz un serpilmiş kek kalıbına harcı dökün.

170-175 derecelik fırında 30-40 dakika üzeri kızarana kadar (kürdan kekin içine batırıldığında beyaz çıkıyorsa) pişirin.

Piştikten sonra kalıbı hemen temiz bir bezin üzerine ters çevirerek 10 dakika dinlendirin.

Siz dinlendikten sonra Nefis Erik keki servise hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın