Erişte Çorbası Tarifi (Size Öğretecekler)

Erişte Çorbası Tarifi, İçinizi Isıtacak Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak kıymayı yağda beyazlaşana kadar karıştırıyoruz.

Ardından erişteleri ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra salça ile iki üç defa çeviriyoruz.

Soğanı da küp küp doğrayıp biraz doğranmış biberi (biberi de közleyebilirler) 1-2 dakika kavuruyoruz.

3 bardak su ekleyip tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırın; ekleriz.

8 dakika kaynattıktan sonra pişen bezelyeleri ekleyip altını kapatıyoruz.

Üzerini örttüğümüz çorbanın üzerine ince kıyılmış maydanoz koyuyoruz. Limon sıkarak yiyoruz.

Başka bir seçenek – (Et suyunuz varsa su yerine kullanabilirsiniz, tavuk yerine küçük toplar kullanabilirsiniz, ikisi de yoksa sade bırakın harika oluyor.).

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın