Erişteli Domates ve Süt Çorbası tarifi için 2 tepeleme yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını unun aroması çıkana kadar kavurun.
4 adet domatesi ince bir rende ile rendeleyin ve sürekli karıştırarak kavrulmuş un ekleyin.
Domatesler kaynamaya başlayınca 3 su bardağı soğuk su ekleyin ve birkaç dakika kaynatın. (Sistematik olarak su ekleyin ve çorbanızın kıvamına göre miktarını ayarlayın.)
Yazın hazırladığınız domates püreniz varsa 2 su bardağı ekleyebilirsiniz.
Çorbanızın daha pürüzsüz bir kıvamda olmasını istiyorsanız erişteyi eklemeden önce domatesleri blenderdan geçirin.
2 su bardağı şehriye ve tuzu ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocağın altını kapattıktan sonra sosuna 1/2 su bardağı süt ilave edip üzerine kuru nane serperek servis yapın.
Deneyenlere bol şans ve şifalar..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]