Erişteli Evelik (Labada) Çorbası – Aşılama

İlk olarak evelik yapraklarının üzerine sıcak su döküp beş dakika bekletiyoruz.

5 dakika sonunda sudan çıkarıp makas yardımıyla küçük parçalara ayırıyoruz.

İyice yıkayın, suyunu sıkın ve kenara alın.

Bir tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğanı alıp kavurun.

Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun.

Suyu ve pirinci ekleyip 5-6 dakika kaynatın.

Daha sonra küçük patatesleri ve bir kenara ayırdığımız evelik, tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

Son tuzu da ekleyip 5-6 dakika pişiriyoruz.

Yemeğimiz servise hazır.

Zaten hazır olanlar için afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın