Merhaba sevgili arkadaşım,
Erişteli kuru fasulye çorbası olarak da bilinen bu yemek Muğla’da sıklıkla yapılır. Karnekara olarak da bilinen zeytinyağlı kuru fasulye ile tanışmam Manisa’daki üniversite yıllarıma kadar uzanıyor. İlk defa oradan bir arkadaşımızın annesinin evinde yemek yedik. Geçen gün Instagram hikayemde evde börülce yapıyorum derken bir takipçim erişte çok güzelmiş bir deneyin dedi.
2 su bardağı börülce ıslatılınca 4,5 su bardağı börülce 4,5 su bardağı börülceye dönüştüğü için gözlerimi kapatıp bol erişteli bir yemek hazırladım. Başlangıçta, suyu kalınlaştırmak için soğandan sonra un eklenirdi, ancak erişte olduğu zaman gerekli olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı şekilde koyulaşıyor. Onun dışında kuru Muğla kırmızı biberi de eklenir pişerken içine ama biz acı katmıyoruz çünkü Nahir bütün yemeklerden onu yiyor.
Bu arada kızım büyük bir kase yedi itirazsız, çocuklarınız için deneyin derim 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Kuru fasulyeli makarna tarifi için malzemeler
- 4 su bardağı haşlanmış börülce 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı salça 2,5 çay bardağı makarna 8 bardak su 1 çay bardağı et suyu Tuz ve kimyon (isteğe bağlı) kurutulmuş kırmızı biber (isteğe bağlı) ) isteğe bağlı ) tarafından)
Kuru fasulyeli makarna nasıl yapılır?
Soğanı doğrayın ve sarımsağı ince ince doğrayın. Onları zeytinyağı ile bir tavaya koyun ve soğanları kızartın. Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanmış bezelyeyi ekleyip karıştırın. Kullanmak için su, tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Erişteleri ekleyin ve ara sıra karıştırarak tüm malzemeler tamamen pişip koyulaşana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]