medyauzmani.com

Ertesi Gün Hazırlanan Közlenmiş Biber

Az Yağlı Ertesi Gün Biber Tarifleri

Öncelikle biberler güzelce yıkanır, sap ve uçlarından kesilir ve ikiye ve üçe kesilir.

Diğer taraftan sarımsak soyulur ve ortadan ikiye kesilir.

Sirke, yağ, su ve tuzu büyük bir tencereye alıp kaynatın.

Kaynayınca biber ve sarımsağı ilave edin.

Ara sıra karıştırarak renkleri sararıncaya kadar pişirilir.

Pişince ocaktan alınır ve kıyılmış maydanoz ilave edilerek karıştırılır.

Hemen sıcak kavanozlara alınır ve kalan su dökülür.

Son olarak bir kaç maydanoz yaprağı daha konur ve ağız kısmı parlatılır ve ağzı kullanılmayan bir kap ile sıkıca kapatılır ve ters çevrilir.

Bir gün böyle kalır.

Ertesi gün kavanoz eski haline döner ve serin ve kuru bir yerde saklanır.

Açıldıktan sonra buzdolabında saklanırlar.

Biber Yağı hazır.

yemek istiyorum 🎈

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın