Şeyma’nın Mutfağından herkese merhaba. Özlenen, binlerce kişinin denediği ve sevdiği tatlılardan biri olan ‘Anne Keke’nin nefis tarifi ile detaylarıyla sizlerleyim.
Klasik Kek Tarifi (Anne ve Babaanne Kek) için önce yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve iyice karışana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın.
Yavaş yavaş un, kabartma tozu, vanilya ve soda ekleyin ve tekrar sallayın. Dilerseniz limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyerek ekmeğinizi lezzetlendirebilirsiniz 😊
Büyük yuvarlak kuyuya az miktarda yağ dökün ve kuyunun her iki tarafını da ısıtın.
Hazırlanan kek karışımı kaseme dökülüyor.
Ana kek 170 derecede ısıtılır ve eriyene kadar pişirilir ve içi pişer.
Yüzeyi kahverengiyse ve içi pişmemişse, sıcaklığı 150 dereceye düşürün ve içinin 10 dakika pişmesini bekleyin.
Pişmiş kek tamamen piştikten sonra klasik keki dilediğiniz gibi kesip süsleyebilirsiniz.
HEPİNİZİ SEVİYORUM 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]