medyauzmani.com

Pasta Tarifi – Tatlılarım

Poğaça Pisi tarifi için önce ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekletin.

Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım, unu yavaş yavaş ilave edelim, hamuru kulak hizasında tutalım, üzerini örtüp yarım saat mayalandıralım.

Hamuru yarıya böl. Tezgaha un serpelim ve hamuru açalım.

Bir kalıp veya bir bardak çay ile kesip tüm bunları yaptıktan sonra üzerini bir bezle örtelim ve çekici olması için 15-20 dakika bekletelim.

Çok kızgın yağda çok çabuk.

Hamuru çok ince yapmadım, kurabiye gibi çok soluk oldu.

Poğaça Pisi hazır.

Deneyin cildime iyi geldi 👍🏻

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın