Et Bamya Yemeği – En Sevdiğim Yemek

Otları pişirmek kolaydır, ancak birkaç püf noktası vardır, onları dinlemek önemlidir.

Öncelikle ön hazırlık olarak bezelyelerimizi bir gece önceden suya koyup ertesi güne kadar bekleriz.

Ertesi gün tencerede pişiriyoruz. Yemeklik kullanıma hazır hale getiriyoruz (Islatıp kaynatıp paketler halinde derin dondurucuda saklıyorum, gerektiğinde çok işe yarıyor, hemen kullanıyorum)

Tekrar;

Etimizi de yıkayıp süzüp düdüklü tencerede yarım saat pişirip biraz su ilave ediyoruz. Oda hazır (suyu döküp akşam yemeği için kullanmıyoruz)

Üçüncüsü;

Bitkimizi ayıklamadan, süzmeden ve işlemeden önce yıkarız, toplarken direkt olarak başını kesmeyiz, resimde gördüğünüz gibi kurşun kalemle açarsanız koni gibi yaparız. keskin. Böyle düzeltirsek düşmez.

Yemekleri pişireceğimiz tencereye önce yağımızı koyup yakıyoruz büyük bir soğanı kavurmak için doğrayıp sıvı yağda soğan göründüğünde domates ve biberi ekleyip pişiriyoruz. salça kokusu kayboluncaya kadar biraz temizleyip küçük küçük doğradığımız domatesleri ve sarımsağı ilave ediyoruz.

Domatesler kaynamaya başlayınca sırasıyla haşladığımız etimizi, bezelyemizi, et suyunu ve limon suyunu ekleyip kaynamalarını bekliyoruz.

Bu sırada damak zevkimize göre tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya başlayınca yıkayıp ayıkladığımız otları atıyoruz tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmesini bekliyoruz.

Ara ara kontrol etmemiz gerekiyor, bitki hızla kök salıyor.

Bütün bu sihri dinlersek, kabarmayan harika bir bitki pişireceğiz.

Yaklaşık 25-30 dk. Yemeğimiz pişiyor, ara veriyoruz ve pilavla servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın