Bana kalsa etli yemek pişirmem. İşten eve geldiğimde tam 1.5 saatte her türlü insanı yorabilecek bir yemek ya işte ya keşke yapsam yapsam 🙂 Bu yüzden genelde konserveleri tercih ederim. Konserve çeşitleri gerçekten çok iyi ve uygulanabilir. Bir soğanı kavurun, içine biraz domates ekleyin, kimse konserve demez.
İçerik Tablosu
Et türü tarifi malzemeleri
- 250 gr. kuşbaşı kemikli dana kuzu 1 adet kuru soğan 4-5 diş sarımsak 1 adet patates 1 adet pırasa 1 adet kereviz 1 adet biber 1 adet patlıcan 1 adet havuç 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tuz Margarin su
Yapılışı:
Bir tavada yağı eritip etleri kızartın. Ardından yemeklik doğranmış soğan ve salçayı ekleyip kavurun. Ardından sırasıyla havuç, pırasa, patates, kereviz ve diğer malzemeler dilimlenip kavrulur. Üzerine yeteri kadar su koyun, tuz ekleyin ve pişmeye bırakın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]