Eminim benim gibi birçok insan örneğin kurbanın hemen ardından kurban eti içeren ve kan gibi kokan yiyecekleri yiyemem. Bence lezzetli bir yemek için etin biraz dinlenmesi gerekiyor (geçen kurban bayramında abarttım ve 4-5 ay sonra dondurucuda kavurdum eti – kaç gün olduğunu söylemek bile istemiyorum) çözülmüş :))
Evimizde et parçaları pek sevilmediğinden, neredeyse tüm etleri kavrulmuş olarak düşünmeyi tercih ediyorum.
Kavurduktan sonra porsiyonlara ayırıp sıkıca paketlerseniz buzdolabında (özellikle derin dondurucuda) uzun süre saklanabilir. Böylece sadece işten geldiğinizde veya evi yoğun bir şekilde temizledikten sonra pilav ve ayran ile kolay ve lezzetli bir akşam yemeği menüsüne sahip olabilirsiniz.
Şimdiden benden kucak dolusu sevgiler…
İçerik Tablosu
Dana rosto tarifi için malzemeler
- 1 kilo dana kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz
Et kavurma tarifi nasıl yapılır?
Geniş bir çelik tencereye zeytinyağını koyun, etleri ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soyulmuş bütün soğanları ekleyin. Ateşi kısın ve ara sıra karıştırarak et yumuşayana kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin. Ocaktan indirmeden 15 dakika. Önce tuz ekleyin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]