Et, patates, havuç ve bezelye ile harika bir yemek

Etli patates, havuç ve bezelye için harika bir tarif için malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 5 orta boy patates
  • 3 ada
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • yağda kızartmak;
  • Sebze yağı
Et, patates, havuç ve bezelyeden harika bir tarif nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle eti bir tencereye alıp suyunu bırakana kadar kısık ateşte kavuruyoruz. et.
  2. Bir yandan patatesleri soyun, küpler halinde kesin ve yumuşayana kadar kızartın. Patatesler kızartıldıktan sonra ayrı bir kaba alıp kabuklarını soyup küp küp doğradığımız havuçları kızartıyoruz.
  3. etimizi alalım,😊Kurumadan etimize salçamızı ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz.
  4. Bu arada suyu ekleyip baharatların ve salçanın etle aynı olmasına dikkat ediyoruz. Patatesleri, havuçları ve konserve bezelyeleri tabakta biraz su bırakarak ekleyin.
  5. Sebzeler ezilmeyecek ve kasenin dibini kapatmayacak şekilde bir veya iki kez karıştırın. Yemeği 5 dakika dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun arkadaşlar.

Et, patates, havuç ve bezelye ile harika bir tarif

Etli, patatesli, havuçlu ve bezelyeli harika yemek yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın