Etli patates, havuç ve bezelye için harika bir tarif için malzemeler
- 250 gr kıyma
- 5 orta boy patates
- 3 ada
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 su bardağı sıcak su
- yağda kızartmak;
- Sebze yağı
Et, patates, havuç ve bezelyeden harika bir tarif nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle eti bir tencereye alıp suyunu bırakana kadar kısık ateşte kavuruyoruz. et.
- Bir yandan patatesleri soyun, küpler halinde kesin ve yumuşayana kadar kızartın. Patatesler kızartıldıktan sonra ayrı bir kaba alıp kabuklarını soyup küp küp doğradığımız havuçları kızartıyoruz.
- etimizi alalım,Kurumadan etimize salçamızı ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz.
- Bu arada suyu ekleyip baharatların ve salçanın etle aynı olmasına dikkat ediyoruz. Patatesleri, havuçları ve konserve bezelyeleri tabakta biraz su bırakarak ekleyin.
- Sebzeler ezilmeyecek ve kasenin dibini kapatmayacak şekilde bir veya iki kez karıştırın. Yemeği 5 dakika dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun arkadaşlar.
Et, patates, havuç ve bezelye ile harika bir tarif
Etli, patatesli, havuçlu ve bezelyeli harika yemek yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]