Et ve Ekşi Bamya Yemekleri

Sararmayan bir bitki yapmak için önce otu seçiyoruz.

Prezervatif formundaki otu kalemi açar gibi seçip kenara alıyoruz.

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte tencereye alın.

Tuz ve bir bardak şeker ekleyin ve soğan yumuşayana kadar kızartın.

Kızarmış soğanların üzerine kıyma alıp birlikte kızartıyoruz.

Domatesin kabuğunu çıkarın, biraz serpin ve kızarmış etin üzerine dökün.

Tencerenin kapağını kapatıp 2-3 dakika pişirin

Limon suyunu sıkın

Tencerenin kapağını açın ve içine 2,5 su bardağı su dökün.

Sıcak suya limon suyu ve bir çay kaşığı limon tuzu ekleyin.

Seçtiğimiz otu süzgeçe alıp akan suyun altında çok fazla zarar vermeden güzelce yıkıyoruz.

Bol suyla yıkadığımız için sürünmez.

Sıcak suda yıkadığımız otu alıyoruz.

Tencerenin kapağını kaşık ateşinde pişiriyoruz.

Bamya ve kıyma çok ekşi ve hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın