Etli Biber Dolması – En Sevdiğim Yemekler

Etli Biber Dolması için önce malzemelerinizi hazırlayın.

Soğanı ve sarımsağı robotta öğütün. Pirinci yıkayıp süzün ve derin bir kaseye alın.

Soğanları, baharatları, salçayı, yağı, nar suyunu ve kıymayı ekleyip tuzunu ekleyip iyice yoğurun.

Biberlerinizi bir tencereye koyun.

Sumak suyunu başka bir kapta (yaklaşık iki bardak su) karıştırın, suya yarım kaşık domates püresi ve biraz sıvı yağ ekleyin.

Biberinizi serpin.

10 dakika kısık ateşte pişirin, kaynayınca altını kısın ve 15 dakika pişirin.

Etli Biber Dolma servise hazır, bol bol tüketin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın