Etli biber dolması nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 41 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 60 dakika, akşam yemeği, sos dolması, dolmalık biber, etli biber dolması, kıymalı biber dolması, pratik bir dolma tarifi, Türk mutfağı, biber dolması
45 3,78 5 1
Etli biber dolması mutfağımızın vazgeçilmezidir, yoğurt çoksa dokunmayın. Özellikle evli kadınlar, kocalarının kıymalı yemekleri daha çok sevdiklerini bilirler.
Dilerseniz kapladığınız biberleri kullanabileceğiniz gibi üzeri için kullanacağınız domateslerin kabuklarını da kesebilirsiniz.
Biberlerin kalınlığına göre pişme süresi uzayabilir. Biberin çok büyük ve kalın olmaması gerektiğini unutmayın.
herkese kolay gelsin…
Aşk…
İçerik Tablosu
Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet orta boy dolmalık biber, 250 gr. Dana kıyma 1 su bardağı pilav 50 gr. margarin veya çay bardağı sıvı yağ 2-3 adet domates yarım demet maydanoz 1 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 2 su bardağı sıcak su tuz karabiber kırmızı biber kuru nane
Etli biber dolması nasıl yapılır?
Etli biber dolması tarifi nasıl yapılır?
Biberleri güzelce yıkayın, sapını kapak yapacak şekilde bıçakla kesin ve tüm çekirdeklerini çıkarın. Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın. Pirinci yıkayıp kurulayın, domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Kıyma, doğranmış soğan, margarin veya sıvı yağın yarısı, pirinç, domates, nane, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Biberleri hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı yardımıyla doldurun, fazla bastırmamaya dikkat edin çünkü pirinçler piştikçe kabarmaya başlayacak. Dolmalık biberleri dik bir şekilde yerleştirin ve orta boy bir tencereye kapatın. Kalan yağı ve salçayı küçük bir kapta kızdırın ve içine iki su bardağı kaynar su ekleyin. Biberlerin yanındaki tencereye hazırladığımız sosu koyuyoruz. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin, kaynadıktan sonra kaynatın. Yarım saat sonra biberin üzerine çatal değdirilerek kolayca delinebiliyorsa dolma pişmiştir ve servise hazırdır. Servis tabağına alıp arzuya göre dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]