Etli Bulgur Pilavı Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Bulgur pilavı için dana eti kullanıyorsanız etinizi yumuşayana kadar yavaş yavaş pişirin.

Pirinç suyuna da ekleyebilirsiniz.

Kuzu tantuniliğini yani küçük doğranmış eti haşlamaya gerek yoktur.

Tencereye yağımızı koyup etlerimizi tencereden alıp koyuyoruz.

Suyunu çekip soğumaya başlayınca küçük küçük doğradığımız soğanları ekleyip etle birlikte kavuruyoruz.

Üzerine yeşil biberleri de serpip karıştırarak kavuruyoruz.

Domates kabuğunu çıkarın, küpler halinde kesin ve ekleyin.

Biraz kavrulunca tencerede pişen etlerin üzerine yıkanmış bulguru ekleyip tuz ve karabiberi ekliyoruz.

4 su bardağı su ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.

15-20 dk. Pişirip servis ediyoruz. Etli Bulgurlu Pilav tarifimiz hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın