Etli Çerkes Mantısı – En Sevdiğim Yemek

Etli Çerkes Mantısı tarifi için yumurta, tuz ve su bir kapta karıştırılır.

Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.

10 dakika yoğurduktan sonra kulak bağlantısından daha sert bir hamur olması gerekiyor.

Daha sonra hamur iyi bir kalınlıkta (çok ince olmayacak şekilde) yuvarlanır ve mantı hamuru kıvamına gelene kadar bir bardakla etrafı kesilir ve iç çamurumuz karıştırılarak hamura birer çay kaşığından fazla doldurulur.

Ekmeğe istediğiniz şekil verilebilir.

İsterseniz sürekli katlayabilir, isterseniz kapatabilirsiniz. (İşin püf noktası soğanı ve sarımsağı çok ince bir şekilde kesip hamuru yaparken kenarda biraz bırakmak-> suyun içeri girmesini ve iyi pişmesini sağlamaktır).

Sıcak suda 6-7 dakika yüzeye çıkana kadar kaynatılır ve süzülür.

Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile birlikte kullanılır. (Fazla süzmenize gerek yok kaynar suda biraz kalınca farklı bir tat verecektir.)

Yemek yemek istiyorum

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın