Seacoft Dana Tarifi Malzemeler
- 250 gr dana kıyma (4 kez kıyma yaptık)
- 400 gr ince bulgur (çiğ kahverengi köfte)
- 2 adet soğan (robotun içine çekip suyunu sıkarak ekleyin)
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (robot tarafından alınır)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet domates (bir robotla ayıklanmış veya rendelenmiş)
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet yeşil soğan
- 3 yemek kaşığı kireç
- 3 yemek kaşığı kırmızı biber (sıcaklığını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı kara biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 limon (suyu yapılacak)
- 1 kase buz
Etli sucuk tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle robottan geçirdiğimiz soğan ve sarımsak suyunu sıkarak tepsiye dizdim.
- Üzerine bütün baharatları ekledim ve ince bulguru azar azar karışıma ekledim.
- Robotun üzerinden geçirdiğim domates, zeytinyağı ve 3 parça buzun üçte birini ekledim.
- Bulgur hafif bir kıvam almaya başlayınca yoğurma işlemi başladı.
- Gerektiğinde buz eklenecektir.
- Bulgurlu karışım hazır olunca kıymayı tepsiye aldım.
- Kıvam alması için buzla yoğuruyoruz. (Eşim yorulunca verdim) Bulguru yapmak için kıymayı yoğurup domateslerin kalan yarısını ekledik.
- Yumuşayan harca doğranmış taze soğan, maydanoz ve kalan domates rendesini ekledim. (Dokuyu ayarlamak için buz veya buzlu su eklenebilir).
- Son olarak limon suyunu ekleyip tekrar yoğurdum.
- Tepsi ters döndüğünde, dökülmemesi için yoğuruyoruz.
- Harçtan köfte büyüklüğünde parçalar koparıp parmaklarım yardımıyla üzerlerine bastırarak şekil verdim.
- Ben marul yaprakları ve limon dilimleri ile servis ettim. Afiyet olsun.
Et sosisi tarifi
Etli Çiğköfte’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]