medyauzmani.com

etli cheesecake

Seacoft Dana Tarifi Malzemeler

  • 250 gr dana kıyma (4 kez kıyma yaptık)
  • 400 gr ince bulgur (çiğ kahverengi köfte)
  • 2 adet soğan (robotun içine çekip suyunu sıkarak ekleyin)
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (robot tarafından alınır)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet domates (bir robotla ayıklanmış veya rendelenmiş)
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil soğan
  • 3 yemek kaşığı kireç
  • 3 yemek kaşığı kırmızı biber (sıcaklığını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı kara biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 limon (suyu yapılacak)
  • 1 kase buz
Etli sucuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle robottan geçirdiğimiz soğan ve sarımsak suyunu sıkarak tepsiye dizdim.
  2. Üzerine bütün baharatları ekledim ve ince bulguru azar azar karışıma ekledim.
  3. Robotun üzerinden geçirdiğim domates, zeytinyağı ve 3 parça buzun üçte birini ekledim.
  4. Bulgur hafif bir kıvam almaya başlayınca yoğurma işlemi başladı.
  5. Gerektiğinde buz eklenecektir.
  6. Bulgurlu karışım hazır olunca kıymayı tepsiye aldım.
  7. Kıvam alması için buzla yoğuruyoruz. (Eşim yorulunca verdim) Bulguru yapmak için kıymayı yoğurup domateslerin kalan yarısını ekledik.
  8. Yumuşayan harca doğranmış taze soğan, maydanoz ve kalan domates rendesini ekledim. (Dokuyu ayarlamak için buz veya buzlu su eklenebilir).
  9. Son olarak limon suyunu ekleyip tekrar yoğurdum.
  10. Tepsi ters döndüğünde, dökülmemesi için yoğuruyoruz.
  11. Harçtan köfte büyüklüğünde parçalar koparıp parmaklarım yardımıyla üzerlerine bastırarak şekil verdim.
  12. Ben marul yaprakları ve limon dilimleri ile servis ettim. Afiyet olsun.

Et sosisi tarifi

Etli Çiğköfte’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın