etli ekmek

Etli ekmek tarifi malzemeleri

hamur için

  • 5.5 su bardağı un 200 ml
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gr iri kıyılmış et
  • 1 orta boy soğan
  • 1 domates
  • 1 capia note 2 3 karabiber olabilir
  • 1 demet maydanoz
  • tuz
  • kırmızı biber
  • Kıyma az yağlıysa, biraz sıvı yağ
Köfte tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle hamuru güzelce yoğuruyoruz ve kulak memesi kıvamında yumuşaksa üzerini nemli bir bezle örtüyoruz veya sektirip dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. İç harcını hazırlıyoruz ben kıyma tercih ettim soğanları küçük küp şeklinde doğradım domatesleri ve kapya biberleri aynı şekilde doğradım bende yeşil biber yoktu ben kapya biber kullandım malzeme kısmına yazdım 2-3 tane yeşil biber olsa iyi olurdu.
  3. Maydanozu doğrayıp baharatları ekleyip iyice karıştırarak et harcımızı hazırlıyoruz eğer kıymanın yağı az ise sıvı yağ ilave ederek dengeleyebilirsiniz.
  4. Mandalina büyüklüğündeki hamurdan 7 tane yapıp rulo yardımı ile uzunlamasına açıp üzerine etli harcı yayıp fırın tepsisine dizdim.
  5. 250 derecede en fazla 20 dakika pişirdim ve tadı harika oldu. 🥰

etli ekmek tarifi

Etli Ekmek’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın