Etli Fasulye (Tam Uyumluluk)

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizler için nefis bir tarifle karşınızdayım. Beyaz fasulye ve et. Bu tarif kaçırılmamalıdır. Kuru pirinç olarak da bilinir. 😄 Bu yemeği et, tavuk veya zeytinyağı ile yapabilirsiniz. Gelelim tarife 👍

İlk olarak kuru fasulyeleri seçelim ve 1 veya 2 saat önceden soğuk suda bekletelim. Islatma fasulyeleri biraz yumuşatır ve pişmesini kolaylaştırır. 1 gece önceden bekleyebilirsiniz.

Daha sonra etleri küp şeklinde doğrarız. Tencereye ekleyelim. Ardından 1 adet soğanı serpin. Tencereyi ocağa alalım. Biraz zeytinyağı ekleyip ocağı açalım. Eti pişirmeye başlayalım. Evden su çıkınca tuzu ekleyelim. Daha sonra su buharlaştıktan sonra doğranmış soğanları ekleyin. Soğanı güzelce kavuralım. Gücünü kaybet.

Suda beklettiğimiz fasulyeleri yaklaşık 20 25 dakika haşlayalım. Islık çalmayı sevmeyenler için yaklaşık 30 dakika 35 dakika sürebilir.

Soğan ve et pişirirken 1 buçuk kaşık fıstık ezmesi ekleyelim. Çok baharatlı sevmiyorsanız, bir yemek kaşığı sıcak domates salçası ve bir yemek kaşığı salça ekleyebilirsiniz.

Sosu güzelce karıştıralım. Ardından 4 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Daha fazla buğday olmasını istiyorsanız, biraz su ekleyebilirsiniz.

İçine tuz karabiber ve 1 diş limon tuzu ekleyin. Bir an ara verelim. Kaynattıktan 10 dakika sonra. kadar bekleyelim. Daha sonra haşlanan fasulyeleri soğuk suyla yıkayıp süzün. Mermiler çıkarsa çıkarmaya çalışalım.

Daha sonra sıcak suya koyun ve 5 dakika 8 kaynatın. Hadi tadına bakalım. Fasulye, enerjisini kaybettiğinde pişirilir. Ardından ayrılmaz bir ikili olan pirinç şehriye pilavı ile birlikte sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın