Etli Kabak Dolması Tarifi

Her zaman kabakları deliyoruz, içine kıyma ve benzeri şeyler koyuyoruz, bu sefer farklı yapıyoruz. Sebze sevmeyen çocuklar buna bayılacak.

Düz saksılar kullanın, tek sıra halinde dizilecektir. Tencereye önce sıvı yağ ve bir kaşık salça konur ve az su ile sos kıvamı alınır. Üzerine sargıları koyacağız.

Etli Eritilmiş Kabak tarifi için önce kabakları yıkayıp yıkayıp sebze soyucu ile uzunlamasına dilimliyoruz.

Kıymanın üzerine soğan, pirinç, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber ekleyerek malzemeleri hazırlıyoruz.

Dereotu kabakla iyi gider. Beğenmezseniz maydanoz ekleyebilirsiniz.

Kabak diliminin ucuna bir parça kıyma koyup kabak dilimlerini rulo şeklinde sarıyoruz. Tencereye dikey olarak yerleştirin.

Kabak çabuk pişer. Suyu koyup pişiriyoruz. Yanında yoğurtla servis ediyoruz.

Marine edilmiş etle doldurulmuş kabak hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın