medyauzmani.com

Etli Kaşarlı Pide Tarifi – Tariflerim

Etli Kaşar Peynirli Pide tarifi için,

Un bir kaba alınır ve ortasına bir havuz açılır. Yumurta içeride kırılır.

1 bardak ılık suya şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.

Köpük köpürdüğünde mayaya ulaşmış demektir.

Havuza yağ, süt ve maya dökülür. Hamur kulakla aynı şekilde kurutulur.

Ekmeğimiz kabarması için bir saat dinlendirilir.

Bu arada soğan, biber ve domatesleri serpin.

Kıyma ve doğranmış sebzeler bir kaseye alınır. Sıvı yağlar eklenir, tuz ve baharatlar değiştirilir ve ezilir.

Mayalı ekmeğimiz bezelere ayrılır.

Hamur uzunlamasına yuvarlanır.

Bir fırın tepsisine yerleştirildi.

Üzerine rendelenmiş kaşar sürülür, iç çamur sürülür, kenarları kapatılır ve pide şekli verilir. Yumurta sarısı pidenin kenarından yıkanır.

Eriyene kadar pişirilir, çıkarılır, kenarlarına tereyağı sürülür, rendelenmiş kaşar konur ve kaşar eriyene kadar fırında tutulur.

Peynir eriyince bir tabağa alınır ve servis edilir.

Etli Peynirli Pide hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın