Etli kereviz dolması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Etle doldurulmuş farklı lezzette kereviz. Hep zeytinyağı ile yediğimiz, çorbası içtiğimiz kerevizin ayrı bir tadı var.

Zarif sunumu ile davet sofralarına yakışır. Biraz can sıkıcı olsa da özel günlerde yapmaya değer.

Bu tarifi ilk kez Ali Usta ile tattım. Keifhan’daki 1.5 aylık eğitim sürecimde 100’e yakın kereviz dolması yaptığım için tamamen antrenman yapıyordum.

kereviz dolması

Ali Usta’nın gözetiminde yaklaşık bir ay önce yapım aşamalarını sizler için filme aldım. Evde uyguladıktan sonra sizlerle paylaşmak için kolları sıvadım 🙂

kereviz dolması

Bir sonraki tarifim pratik olduğu kadar inanılmaz lezzetli, o yüzden lütfen bekleyin.

Aşk…

Kereviz eti ile doldurulmuş malzemeler

Her 4 adet kereviz için:

    250 gr orta yağlı kıyma 1 büyük boy rendelenmiş soğan 5 yemek kaşığı kırmızı biber 1 tutam ince kıyılmış maydanoz 1 tutam ince kıyılmış kereviz 1 tutam ince kıyılmış dereotu 1 tutam ince kıyılmış taze nane 2 diş sarımsak-öğütülmüş karabiber ve pul biber . tuz isteğe bağlı 1-2 yemek kaşığı salça (ben kullanmadım)

Suyu hazırlamak için:

    4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça veya 1 rendelenmiş domates Turşusu 2 limonun suyu + su kerevizin kararmaması için

Et tarifi ile kereviz dolması nasıl yapılır?

Kereviz nasıl temizlenir?

Kerevizi soyun ve yüzeyi mümkün olduğunca parlatın. Kabuğu soyarken üstteki yapraklı dallardan 2 tanesini kesmeden bırakın. Anaçta kalan fazla yaprakları kesin. Kestiğiniz yapraklardan yeşil ve taze yaprakları bir kenara ayırın. Şimdi kerevizin üstünü kapak şeklinde kesin ve kerevizin içini kabak dilimi veya küçük bir karpuz bıçağıyla oyarak limonlu suda kararmaması için bırakın. Doldurmadan önce bıçakla delikler açın. Kereviz dolması nasıl yapılır?

İç harcın hazırlanışı:

Soğanı ve diğer tüm yeşillikleri ince ince doğrayın. Kıymayı, soğanı, doğranmış sebzeleri ve kalan tüm malzemeleri iyice karıştırın. Çekirdeksiz kerevizi kıyma ile doldurun. Kerevizi ve kereviz kapaklarını tavaya yerleştirin. Salçayı suda eritip, kare kabakların yarısı büyüklüğünde olacak kadar su ile birlikte tencereye ilave edin. Biraz zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin. Kereviz tamamen yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın