Etli Kızarmış Patlıcan – En Sevdiğim Yemekler

Etli Patlıcan Tavası tarifi için önce eti bir tencereye alıp suyunu bırakana kadar çok kısık ateşte pişirelim. Etler ocakta pişerken yemeğimizi hazırlamaya başlayalım.

Öncelikle soğanı ince ince doğrayalım. Ardından patlıcanı hazırlayalım çünkü önce büyük bir kaba patlıcanın üzerini örtecek kadar su dolduralım, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip patlıcanı güzelce soyun. Daha sonra dörde bölüp iri küpler halinde doğrayın ve tuzlu suya atın (Bu su patlıcanın kararmasını engeller ve patlıcanda acılık varsa yok eder.).

Ardından domatesleri küçük küpler halinde doğrayalım ve sarımsakları istediğimiz gibi doğrayalım ve malzemeleri hazırlayalım. Şimdilik rosto etin üzerine sıvı yağ dökelim (Etim az yağlı olduğu için yağ kullanmama gerek kalmadı ama dilerseniz etin durumuna göre kullanmaya karar verebilirsiniz).

Yağ kızınca soğanı ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Yumuşak soğanın üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.

Ardından patlıcanları ekleyin ve iyice karıştırın, salça iyice karışırken 3-4 dakika pişirin.

Ardından baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın ve ince kıyılmış domatesleri patlıcanın üzerine dizin. Üzerine 4 boy doğradığımız sarımsağı ve biberi koyup suyunu ekleyelim.

Yemeğin suyu kaynayıncaya kadar kısık ateşte kaynamaya başlayın, ardından kısık ateşte pişmeye bırakın. 20 -25 dakika sonra yemeğe bakalım ve bu sırada yemeğin görünümü bozulmayacak şekilde karıştırın, karıştırmadan pişirin, böylece endişelenmenize gerek kalmaz.

Patlıcanlar yumuşayınca yemek pişer, ocaktan alıp ilk sıcakken servis edebilirsiniz.

Etli Patlıcan Tavası hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın