Etli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Ravioli en sevdiğimiz yemeklerden biridir.

Etli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Lahana soğanı, maydanozu ince serpin, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun ve kıymayı kavurun.

Hamuru ikiye bölüyoruz. Kekin yarısının kenarlarını iki parmak içe doğru katlayarak pürüzsüz hale getiriyoruz. Uzun tarafına, serçe parmak kalınlığında, boşluksuz düz bir kıyma hattı koyuyoruz. Sıkı bir rulo yapıyoruz, 2 cm’lik bölümlere ayırıyoruz. Aynı işlemi yarım yufkanın tamamı için yapıyoruz.

Kıymayı zemini yukarı bakacak şekilde tepsiye dikey olarak yerleştirin. Üzerlerine biraz yağ koyuyoruz.

200 dc fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Bu arada domates sosu için domates püresini ekleyin, yoksa biraz sıvı yağ ekleyin ve 1 su bardağı su ile pişirin. Biraz indirin.

Kızarmış raviolileri fırından çıkarıyoruz. Isı biraz geçince domates sosu döküp tekrar 10 dakika fırına veriyoruz.

Çıkınca ısı biraz geçince sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Kırmızı biberi tereyağ ile ısıtıp kızartıyoruz.

Afiyet olsun.

Etli Köfte Tarifleri:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın