Merhaba sevgili arkadaşım,
Ben geçen gün pişirip buzdolabında beklettiğim kabak dolmasından arta kalan kıymayı üzerine sürüyordum. Pirinç çorbası için kullanmayı düşünürken lezzetli olacağını düşündüm. Dolaba baktım kabak patlıcan kalmamış 🙂 Son çare patatese yöneldim güzel patates pişirdim. Ben de Nehir Hanım yemekleri çok beğendim.
Yemin ederim paket servis halindeyken çok sevdim. Sonra biraz doldurup buzluğa atıyorum 🙂 Tabii ben 4 yemek kaşığı kadar dolma olduğu için içine 1 tatlı kaşığı salça ekledim. Şimdi duruma bakıyorsunuz.
Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!
Aşk…
İçerik Tablosu
Artık et ile doldurulmuş bir patates yemeği için malzemeler
- 4 yemek kaşığı kıymalı iç harç (burada kabak dolması) 1 tatlı kaşığı salça 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 orta boy patates 2 su bardağı su Tuz Maydanoz
Kıymalı patates dolması tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri soyun ve büyük risotto şeklinde doğrayın. Tencereye zeytinyağını alıp iç harcı ve salçayı ekleyip kavurun. Patatesleri ekleyin ve 3-4 kez karıştırın. Su ve tuzu ekleyip orta ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğin üzerine bol miktarda maydanoz serpin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]