Etli Peynirli Pide Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar herkese merhaba 🙌 Pide severler burada, basit bir tarif.. Lezzetli ve çok kolay. Evde yapabileceğimiz faydalı bir pide yapmayı bilmeyenler istiyorum. Yeterince yiyecek bulamıyorsun. Kesinlikle denemelisiniz.

Peki bana nasıl eşlik edebilirsin? O halde tarifimize devam edelim👇 Kıyma ve kaşarla yapımı kolay en güzel pidemiz için un, süt, zeytinyağı, maya ve tuzu bir karıştırma kabına alıp yavaş yavaş suyunu aktararak yoğurmaya başlayalım.

Sistematik olarak su ekleyelim yoksa hamurumuz cıvık olur.

Daha sonra hamurumuz ele yapışmayacak bir noktaya gelince toplayalım. Ve bir saat kadar sararak ve yapıştırarak mayalanmasını bekleyelim.

Diğer taraftan kıymanın içine bir tatlı kaşığı tuz koyup karıştıralım.

Yumurtaları bir tabağa kıralım. Tuz ekleyelim. Artık pidelerimizi yapmaya başlayabiliriz.

Hamurumuzu eşit büyüklükte bezelere ayıralım.

Uzun bir haç ve bir iğne çıkaralım.

İlk olarak hamurun orta kısmını kıymasız koyalım. Kenarları katlayalım.

Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika. hadi pişirelim.

Daha sonra fırından alıp üzerine kaşar peyniri ve yumurtayı sürüp tekrar fırında eriyene kadar pişiriyoruz. Bu tarifle 6 somun ekmeğim var. Öğe ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz.

Kıymalı ve kaşarlı leziz pidemiz servise hazır.

Arkadaşlarımızın denemesini ve eğlenmesini kolaylaştırın.

İyi şanslar 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın