Bu pirinci çok doyurucu olduğu için sık sık yapıyorum ve fazladan yemek yapmak yerine soslu güzel bir menüm var size de tavsiye ederim. Misafiriniz için yapmak isterseniz mantarlı yemek kesinlikle benim tercihim.
Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi için önce etimizi düdüklü tencerede pişirerek başlayalım.
Daha sonra patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz.
Yeşil mercimeklerimizi az suda haşlayalım.
Bekleyen patlıcanları közleyip güveçlerimizin üzerine koyalım.
Bulgurun üzerine kırmızıbiber ve üzerine 1 adet soğan ile pişirdiğimiz etimizi yavaş yavaş elimize alarak ekleyelim.
Tuz, karabiber, 1 adet sarımsak ve tereyağını ekleyip biraz kavurun.
Et suyu ve normal suyu ekleyip pilavımızı pişirelim.
Ben pilava lezzet versin diye soğan eklemiyorum.
Suyunu çeken pirincimizin üzerine havlu koyup dinlenmeye bırakalım.
Etli Sebzeli Doyurucu Bulgur Pilavı hazır.
Turşu ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]