Etli Tavuk (Harika Lezzet) – En Sevdiğim Yemek

Dana Nohut Tarifi,

Nohutları geceden soğuk suda bekletin.

Ertesi gün bezelyeleri bir tencerede kaynar su ile 25-30 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

Soğanı kesin ve pembeleşene kadar yağda kızartın.

Et ekleyin ve sıvı emilene kadar pişirin.

Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun.

Domates, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika kavurun.

Bezelye ekleyin ve beş dakika kızartın.

Ardından 5 bardak kaynar su koyun, tencerenin kapağını kapatın ve 25-30 dakika pişirin.

Normal bir tencerede pişirirseniz 40 45 dakikada pişirirsiniz.

Etli tavuk hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın