Etli Taze Fasulye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Annem etli fasulyeyi sever, karım tavuğu sever ve ben eti sevmem 🙂 Bu yüzden et ve sebze yemeklerine olabildiğince az et koyuyorum (evet, yemeği yapmaya kim karar veriyor). Sebzeleri, özellikle zeytinyağlı fasulyeyi severim. Şeker gibi olacak ve ağzınızda dağılacak. Şeker deyince çok güzel bir şeker tarifim var onu da sizin için yazayım. Yakında görüşürüz…

Dersler:

150-200 gram kuşbaşı et
2 orta boy soğan
1 kilo fasulye
1 çay kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
2 orta boy domates
2 su bardağı sıcak su (arttırılabilir)
tuz
karabiber

yapılışı:

Fasulyeleri yıkayın, kemiklerini çıkarın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın. Orta boy veya geniş bir tencereye yağı alıp kızdırın ve etleri kızartın.
Etler suyunu salınca yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Soğan pembeleşince fasulyeleri ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun. En son küp küp doğranmış domatesleri ve suyu ekleyip, fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

Not: Suyun fasulyelerin hemen üzerinde olmasına dikkat edin ve fazla pişirmeyin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın