medyauzmani.com

Etli ve Otlu Pide (Antep Usulü)

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere pide kaplı pide tariflerinden birini anlatacağım. Bu pidenin çeşitleri var. Örneğin; Şeker peynirli açık şemsek pide, yeşil zeytinli pide, lor peynirli pide, ıspanaklı pide, otlu pide, tarhana semsek pide daha bir çok pide çeşidiyle kaplı. Bugün sizlere kıymalı ve otlu pide tarifi vereceğim. oradan devam edelim

İlk olarak, yapmak istediğiniz herhangi bir çimi yapabilirsiniz. Ben kengel otu kullandım. Dilerseniz ıspanak da kullanabilirsiniz. O çok lezzetli.

Yabani otları temizleyelim. İyice yıkayalım. Kısa keselim. Tencereye suyu ekleyelim. Fırına verelim. Doğranmış otları sıcak suya ekleyin. Tencereye tuzu ekleyelim.

10 dk. hadi haşlayalım.

Bu çim biraz dayanıklıdır. Ispanaklı yapacaksanız kısa bir süre haşlayın.

Yumuşak otları süzgeç yardımıyla ezip tepsiye alalım.

Sakin olalım.

Yani bir tencerede yaklaşık 200 gr. Biraz yağsız dana eti alıp ocağı açalım.

Kıyma suyunu bırakınca tuzu ekleyelim. Su emildikten sonra iyice kurumasını bekleyin. Şimdilik biraz zeytinyağı ekleyelim.

Daha sonra kesme tahtası üzerinde yemek için soğanları doğrayalım. Haşlanmış eti ilave edelim. Soğanı güzelce kavuralım.

İçine bir kaşık fıstık ezmesini ekleyelim. Ve içinde salçayı güzelce eritelim. Tuz ve karabiberi ekleyelim. Dilerseniz pul biber de ekleyebilirsiniz.

Ama dikkatli olun, salçanız acıysa çok acı olabilir. Yağı az ise tekrar zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Daha sonra rengi solmuş olan otumuzu bir kenara alıp kıymanın üzerine ekleyelim. Ve iyice birleşene kadar karıştırın. Daha sonra tepsiye alıyoruz. Soğumasını bekleyelim.

Gaziantep’te bu tür kekler ekmek fırınında pişirilir. Dilerseniz ekmek hamurunu evde yapıp, evde fırında pişirebilirsiniz.

Eşim bu çamuru ve tepsiyi fırına götürdü ve pişirmelerini istedi. Yaklaşık bir saat içinde hazırdı. Genellikle bu tür pideler kapalıdır. Siz de açabilirsiniz ama yanabilir dikkatli olun derim. Bu tariften 14 adet kapalı pide çıkıyor. Dilerseniz daha fazla malzeme ekleyerek üstü kapalı bir pide elde edebilirsiniz.

Otlarla kaplı kıymamız hazır.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın