Etsiz Leblebi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

En popüler tariflerimden birini bloguma eklemediğimi fark ettim. Rahmetli anneannem etsiz kuru fasulye ve nohutu çok severdi. Patateslere ve yeşil mercimeğe kıyma bile eklemiyordu. Kızım ek gıdaya geçince hepsini etli yapmaya başladım yoksa salçalı ve etsiz olanı hep tercih ederim 🙂

Hani etsiz yapsam da içine biraz nohut atma gibi bir huyum var ya 🙂 Bu yüzden nohudu çok haşlayıp buzluğa atıyorum. İşimi o kadar kolaylaştırıyor ki herkese tavsiye ederim.

1,5 su bardağı nohudun ıslatılıp iyice pişirildiğinde 3 su bardağı olduğunu unutmayın. Normal salça da kullanılabilir ama normal salça kullanacaksanız biber ve domatesle karıştırılsın. Ben yazın yaptığım kapya domates sosunu ekliyorum dilerseniz rendelenmiş domates de kullanabilirsiniz.

Aşk…

Etsiz nohut yemeği tarifi için malzemeler

* 3 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı domates sosu
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz
* karabiber
* kimyon
* 1 su bardağı kemik suyu
* 2,5 su bardağı sıcak su

Etsiz nohut yemeği tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Tencereye yağı alın, soğanı ekleyin ve soteleyin (eğer kullanmayı düşünüyorsanız doğranmış biberi ekleyin).
Soğan şeffaflaşınca sarımsağı ekleyip 1-2 tur karıştırdıktan sonra salçayı ekleyin.
Domates salçası kahverengileşince salçayı ekleyin ve karıştırın.
Nohut ve baharatları ekleyip karıştırın.
Kemik suyu ve suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın