Etsiz Patlıcan Musakka – En Sevdiğim Yemekler

Etsiz Musakka Tarifi için,

Öncelikle herkese iyi geceler dilerim.

Arkadaşlar size çok faydalı bir patlıcanlı musakka tarifi vermek istiyorum, bunu özellikle vaktimin kısıtlı olduğu ve yemek hazırlayamadığım günlerde yapıyorum.

Öncelikle patlıcanlarımızı güzelce yıkayalım, kabuklarını soyup ortadan ikiye keselim ve patlıcanlarımızı yaklaşık birer cm olacak şekilde ince dilimler halinde keselim.

Patlıcanları kalın kesmeyelim çünkü topladığımız otlar pişmez ve çok sert olabilir ve bu ağızda hoş bir tat bırakmaz o yüzden ince ince keselim.

Dilimlenmiş patlıcanlarımızı bol kızgın yağda iki tarafını da kızartalım ve kağıt havlu serilmiş bir tabağa alalım. İyice yağını aldıktan sonra domates sosunu hazırlamaya başlayalım. Daha önce de söylediğim gibi kıymasız patlıcanlı musakka olduğu için ben domates sos ile yaptım bu sebeple ilk olarak 1 baş soğanı yani bir yemek küpünü ince ince doğrayalım.

Soğanları 3-4 yemek kaşığı yağda kavurduktan sonra kış için hazırladığımız 4-5 yemek kaşığı domates sosunu ekleyelim. .

Kızarmış patlıcanların üzerine domates sosu ilave edildikten sonra 3-4 dakika pişirilir. Beraber kızartalım.

Kızarmış patlıcanlarımızın üzerine güzel bir tabaka halinde yaydıktan sonra başka bir yerde kaşar peyniri ile oynayalım.

İlk olarak patlıcanlarımızı 180°C’de 15-20 dakika fırına veriyoruz. hadi pişirelim. Zaten kırmızı patlıcanı kızarttığımız için fırında daha fazla zaman kazanmak gerekiyor.

Küçük parçalar halinde kaşar peyniri serpiyoruz ve aynı sıcaklıktaki 180°C fırında kaşar peyniri nar gibi eriyene kadar bekletiyoruz.

Fırınımıza alalım, size en güzel akşam yemeği olacak bir tarif vereceğim ve üzerine pirinç pilavı veya bulgur pilavı ve tzatziki tzatziki ekleyin.

Deneyen herkese bol şans ve iyi akşamlar diliyorum.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın