Saray Sarması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Merhaba arkadaşlar,
İlk olarak fırın tepsisine yağlı kağıt serip her tarafına 1,5 su bardağı hindistan cevizi serpelim. Streç film yaydığımız için tepsimiz kirlenmeyecek ve tuzumuz kolayca sarılacaktır.
Daha sonra uygun bir kapta 200 ml. Unu ve şekeri bir bardakla ölçüp yanına kakao ekleyelim. 1 litre Sütü dökelim, ocağın altını açalım, iyice karıştıralım ve bozulmasını önleyelim.
Tuzumuzu orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim, koyulaşınca ocağı kapatın, vanilya ve margarini ekleyin, iyice çırpın, ocaktan alın, hindistan cevizini üzerine dökün.
Spatula yardımı ile eşit şekilde yayalım ve soğumaya bırakalım.
1 poşet sade kremaya 1 bardak soğuk sütü ekleyelim. Düşük hızda ve ardından kalınlaşana kadar yüksek hızda çırpın.
Üzerine soğuk tuzu döküp yayalım. Tuzun soğuk olmasına dikkat etmeliyiz yoksa kremamız erir.
En az üç saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Buzdolabından çıkaralım ortadan ikiye keselim daha sonra küçük küçük doğrayalım. Dikkatlice bir tarafa katlayın.
Altına bol hindistan cevizi ve streç film koyduğumuz için yemeğimiz yapışmıyor. bir tabağa al
Afiyet olsun.
Gizli Saray Sargısının Yapı Taşlarının Resimleri:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]