Ev yapımı armut içeceği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz armutlu içeceğimiz antioksidan deposudur ve bağırsak düzenlemesi için idealdir. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle ödemi atmamıza yardımcı olurken, vücuttaki su dengesinin korunmasını sağlar. Yaz aylarında ya da spor sonrası ödem sorunu ile kaybettiğimiz suyu dengelemeye yardımcı olabilir. Armut içeceğimiz yüksek C vitamini ve karotonoid içeriği ile düzenli tüketildiğinde cilt sağlığı ve kollajen doku onarımı için etkili bir içecektir.

Kivi ve portakal özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmede ve saptanabilir grip enfeksiyonlarına karşı korumada etkilidir. Armut, kivi ve havuçta bulunan potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olmasının yanı sıra C vitamini, karotenoidler ve posa yönünden zengin olması kolesterolü düşürmede ve kalp damar sağlığını korumada etkilidir. Güne başlarken kahvaltıda alabileceğiniz gibi gün içinde öğün aralarında afiyetle tüketebilirsiniz. Yüksek lif içeriği ile zayıflama diyetlerinizde ara öğünlerde tokluk hissi verir ve tatlı krizleriniz için iyi bir seçimdir.

yoksulluk

Armut bağırsakları çalıştırmada oldukça etkilidir. Potasyum içermesinin yanı sıra vücudun su dengesinin korunmasında, ödemin atılmasında, böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesinde ve tansiyonun dengelenmesinde etkilidir.

havuç

Portakala rengini veren pigmentlerden biri olan beta-karoten güçlü bir antioksidandır ve göz sağlığı, bağışıklık sistemini güçlendirme ve kanseri önlemede etkili bir bitkidir. Antioksidan gücü ile cildi yaz güneşinden korumada etkili olduğu kanıtlanmıştır. Kolesterolü düşürücü ve karaciğeri temizleyici özelliklere sahip olan havuç, unutkanlık sorunu yaşayanlar için düzenli olarak yenildiğinde hafızayı güçlendirmeye de yardımcı olabilir.

çakıl

C vitamini ve antioksidan içeriği yüksek olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirmede ve birçok kanser riskini azaltmada etkili bir meyvedir. Bağırsak fonksiyonunda da oldukça etkilidir. Ayrıca ödemi hafifletmeye ve C vitamini ile metabolizmayı başlatmaya yardımcı olduğu için kilo verdirici bir meyvedir.

Portakal

İçeriğindeki yüksek C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirerek özellikle kış aylarında görülen grip enfeksiyonuna karşı korunmada ve şeker hastalarının göz, damar ve sinirlerinde oluşan hasarların onarılmasında oldukça etkilidir. C vitamini aynı zamanda kollajen dokuyu onarmaya da yardımcı olduğu için cilt sağlığı, sarkmaların giderilmesi ve cildin canlanması için oldukça etkilidir. Portakalda bulunan hesperidin adı verilen madde kolesterolü ve tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Ön yazı: Diyetisyen Best Elmert
Tarif ve fotoğraflar: Nilay Tulum

Ev yapımı armut şurubu tarifi malzemeleri

    2 armut, 2 havuç, 1 kivi, 1 portakalın suyu

Ev Yapımı Armut Pekmezi Tarifi Nasıl Yapılır?

Armutları yıkayın ve 4 parçaya bölün. Arzu ederseniz soyduğunuz havuçları uzunlamasına ikiye bölün. Kiviyi soyun ve iki parçaya bölün. Salatalığı yıkayın ve uzunlamasına iki parçaya kesin. Tüm malzemeleri bir meyve sıkacağı içinde sıkın. Taze portakal suyu ekleyin, karıştırın ve istenirse buz üzerinde servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın