Ev yapımı baklava – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Ev baklavası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… tulum tulum tulum baklava, baklava ekmeği, baklava hamuru, baklava yapım yöntemi, baklava tarifi, baklava malzemeleri, evde baklava yapımı, tarifleriniz

Çıkış tarihi: 05-05-2009

4 5 5 1

Kampanyamıza katılan Elif Hanım’ın dediği gibi “Unutma, yapamayacak hiçbir şey yoktur, iste yeter.” Ellerinize sağlık.

Aşk…

Ev baklava tarifi malzemeleri

Hamuru hazırlamak için:

    1 yumurta (büyük) 1 çay bardağı yoğurt 1 poşet kabartma tozu 1 tutam tuz 1 çay kaşığı sıvı yağ 200 gram un (tereyağı üzerine) 1 poşet nişasta ununu çevirmek için

içeri:

Bir içki için:

    4 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 1,2 damla limon.

Ev baklava tarifi nasıl yapılır?

Hamuru her şeyle yoğurun, lobdan sert olacaktır. 15-20 dakika dinlenin. 45 adet ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, 15 tanesini çay tabağı büyüklüğünde açın, aralarına bol nişasta serpin, 15 tanesini üst üste koyup açın ve aralarını iyice düzeltin. Yufkaları yağlanmış tepsiye dizin ve aralarına cevizleri serpiştirin. Aynı şekilde diğer 15 bezeyi de açıp ikinci kat olarak tepsiye dizin, aralarına cevizleri koyun ve diğer 15 bezeyi de üçüncü kat için açın. Baklavayı fırına vermeden önce dilimler halinde kesin. Tereyağını eritip üzerine döktükten sonra 175-200 derece fırında 40-45 K kızarana kadar pişirin. Şerbeti kaynatın biraz koyulaşacak, soğumaya bırakın, fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve piştikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Not: Bu baklavayı pişirdikten sonra 3-5 gün şerbetsiz saklayabilir, sonrasında şerbeti içebilirsiniz.

Unutmayın, yapılamayacak hiçbir şey yoktur, talebiniz yeterlidir. Bu tarif gerçekten çok lezzetli..

Hazırlayan: Elif Satman

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın